Geniet van het beste van België AAN de KUST

Vier seizoenen lang, en zeker in de winter, bekoort de Belgische kust jong en oud. Van Knokke-Heist tot De Panne, altijd is het er heerlijk vertoeven. Elke kustgemeente heeft zijn eigen bijzondere troeven en altijd zijn strand en zee vlakbij. Of je nu kiest voor actief genieten, lekker tafelen, flaneren of gewoon relaxen, de Belgische kust blijft een heerlijke bestemming voor een korte vakantie.
Laten we alvast beginnen met een eerste ultieme tip: reis naar een plekje aan de kust en maak er even de tijd om te kijken naar de zee.

Vraag nu het gratis wintermagazine aan

Genieten van het beste van België aan de Kust deze winter
Lekker proeven van het Beste van België in 't Botteltje in Oostende aan de Belgische Kust
De Kust

Proef het beste van de KUST

Aan de Belgische Kust kan je lekker eten. Heel wat chef koken met passie voor hun product en werken heel graag met lokale producten. Als je dat dan ook nog kan doen in een mooi kader of met een machtig zicht op zee of de haven, dan is dat helemaal genieten. ‘t Botteltje in Oostende is zo'n een gezellig adres met een grootse selectie bieren en jenevers. Laat je verrassen door hun bijzondere bierspijscombinaties.

Proef het beste van de Belgische KUST

Beeldenpark van Beaufort

Prachtige kunst in het kustdecor
Iedere drie jaar brengt een selectie van nationale en internationale kunstenaars werk in het unieke decor van de Belgische Kust. Zo palmen de Triënnales parken, zeedijken, strand en duinen in om hen te overladen met opvallende en memorabele kunstwerken. Kunstwerken die je uitdagen, je verrassen en die je sowieso nooit meer vergeet. Dit jaar was er opnieuw een editie en ook deze keer bleven heel wat werken staan. Het permanente beeldenpark met Beaufort-werken uit de verschillende edities is een lust voor het oog voor iedereen die (veel of minder veel) van kunst houdt.


Ontdek het beste van de Belgische Kust

 

Het Beste van België met kunst van de Triënnale Beaufort 2018 op de zeedijk van De Haan
De Kust
Logeren in het Beste van België bij B&B De Kolonel in Blankenberge
De Kust

logeren in stijl:
B&B De KOLONEL

Deze gezellige B&B is een gloednieuw adresje in het hart van Blankenberge aan de Belgische Kust. De art deco woning werd helemaal gemoderniseerd, maar de authentieke elementen hebben ze wel in ere behouden.

Verblijf AAN DE Belgische KUST

Genieten van het Lichtfestival Knokke-Heist in het Beste van België aan de Kust
De Kust

Agendatip:
Lichtfestival in Knokke-Heist

Dit interactief parcours langs innovatieve lichtinstallaties moet je deze winter gezien hebben! Tijdens de eerste editie van Lichtfestival Knokke-Heist ga je op reis langs de sterren van De Kleine Prins. Op een dag verlaat de prins zijn ster om te zien hoe de rest van het heelal eruitziet en je reist met hem mee. Langs een 3 kilometer lang parcours ontdek je 8 innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties, gecreëerd door Belgische én internationale lichtkunstenaars.
8 DEC 2018 – 6 JAN 2019

Ontdek de Belgische Kust

Shoppen aan de Belgische Kust op zondag
De Kust

Winters shoppingplezier op zondag

Shoppen aan de Belgische Kust is een achte aanrader. De regio biedt heel wat leuke adresjes waar je toffe artikelen vindt. Of het nu gaat om kledij, schoenen of interireurzaken. En altijd zijn zee en strand er vlak om de hoek... Nog leuk? Je kan er ook altijd terecht op zondag. Ideaal voor die winterse shoppingdagen!

Nog meer Weten !

Ontdek het Beste van België - De Kust

Volg ons

Mis nu niks meer. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!